Iako na našim putevima zimske gume nisu obavezne ako je napolju suvo, bez snega i leda, one su odličan saputnik kada temperatura vazduha počne da se približava nuli.
Pravilnik kaže da u periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ukoliko se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na gumama za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve, da nema snega i leda na kolovozu,one nisu obavezne. Van navedenog perioda, vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.
Kada temperatura padne ispod 7 stepeni celzijusa, smeša od koje su napravljene gume za sve sezone ili letnje gume počinje da se učvršćuje. Sa druge strane, materijal od koga su napravljene zimske gume poseduje veliku proporciju silike i dobro se ponaša kada je spoljašnja temperatura vazduha ispod pomenutih 7 stepeni.
Samim tim, guma na putu je stabilna i dobro prianja.
Bezbednost na ledenom i snegom pokrivenom putu vam je najvažnija, zar ne?
Međutim, zimske gume nisu samo za sneg i led.
Čak i kada je suvo ili pada kiša, a temperatura je ispod 7 stepeni celzijusa, zimske gume „rade svoj posao“, skraćuju zaustavni put i, zahvaljujući dizajnu šare, smanjuju rizik od akvaplaninga.
Gumapromet u svojoj ponudi ima veliki broj modela zimskih guma.
Pogledajte sami našu ponudu i super popuste.