Dunlop-Winter Response, kako joj i ime kaže, predstavlja zimsku gumu visokih performansi, koja tokom zime obezbeđuje bolju kontrolu nad vozilom i sigurnije prianjanje. Iz jedne od vodećih svetskih kompanija za proizvodnju guma, Dunlop, navode da su ovu gumu razvijali sa ciljem da “vozači tokom cele zime imaju sigurnu kontrolu nad vozilom”. To je postignuto zahvaljujući tehnologiji “Touch” koja omogućava pravovremeno reagovanje u skladu sa uslovima na putu, ali i kontrolisanu vožnju.
Winter Response pomaže vozaču da oseti put, jer se informacije sa puta kao što su temperatura i prianjanje, prosleđuju vozaču. Onda on zna kada i kako da reaguje, pa je vožnja utoliko i bezbednija. To je posebno važno kada su uslovi na putu nepovoljni, a vozaču je potreban “kompanjon” u vidu kvalitetne gume.
Gazeći sloj ima asimetrični dezen pa je rezultat dobro uravnotežena guma koja stabilno prianjanja i na snegu i na ledu kao i na kiši. Napravljen je postupkom mešanja silikona pa je zato elastičan i kada se temperatura spusti.
S obzirom na promenjive uslove vožnje kada su temperature niske, inženjeri iz Dunlopa našli su se pred izazovom. Dunlop Winter Response koristi “Multi Blade” system sa dva tipa lamela koje obezbeđuju stabilnost, prianjanje i kontrolu nad vozilom, ali i efikasno kočenje i veliku otpornost na bočno klizanje.
Pogledajte dimenzije Dunlop Winter Response u ponudi Gumapromet – internet prodavnice.