Balansiranje služi da se otklone vibracije odnosno debalnas kod točka, pre početka balansiranja felna i guma moraju da budu čiste. Potom se skidaju stari tegovi i još jednom se proverava pritisak i stopa odnosno linija stope da li je lepo legla na felnu. Onda felnu nameštamo uz odabir odgovarajućih konusa i umetaka za felnu.

U zavisnosti od felne imamo nekoliko vrsta tegova,kod aluminijumskih felni se preporučuje gde god je moguće da se koriste lepljivi tegovi kako bi se izbeglo menjanje felne. Kada se balansira točak preporučuje se korišćenje novih tegova. U slučaju da se na vozilu osećaju vibracije treba da se uradi završno balansiranje direktno na vozilu Treba isto da se obrati pažnja na naleganje felne na vozlu i pravilno stezati točak. Stezanje točka se vrši unakrsno moment ključem. A kada se vozilo spusti sa dizalice obavezno proveriti pritisak u svim gumama po tablici kataoga. Stezanje točka se takođe vrši po tablici.

Razlozi za debalans gume mogu biti različiti, a najčešće je neujednačenost mase koja nije ista sa svake strane ose. Međutim, ima i drugih uzroka, a to su pre svega, oštećenja na felni ili greška u proizvodnji samog pneumatka.

Međutim. tehnologija je napredovala i od nedavno nudi rešenje za ovaj problem.

Naslednik legendarne balansirke je HUNTER GSP9700