Točak skidamo sa vozila tek što obezbedimo vozilo. Gumu ispuštamo i to uspravno a ne položenu. Majstor mora stajati iza točka i paralelno sa protektorom dok ispušta gumu. Onda pristupamo odlepljivanju gume odnosno stope od felne i mažemo stopu pastom dok odlepljujemo gumu. A felnu uvek hvatamo spolja sa mašine da ne bi došlo do ispadanja felne sa mašine i deformacije felne. Pajserom vadimo stopu preko kljuna mašine i okrećemo,dok okrećemo desnom rukom pomažemo mašini da izvadi spoljnu stopu. Ako je felna aluminijska koristimo pajsere presvučene plastikom i plastične dodatk za felnu. Isto tako vadimo donju stopu gume napolje i onda menjamo ventil.

Preoručuje se pri svakoj montaži i demontaži gume zamena ventila. Onda čistimo felnu van mašine ( prljavštinu i koroziju). Stavljamo felnu na mašinu i mažemo je pastom. Gumu takođe mažemo pastom i to stope sa obe strane unutrašnje i spoljne. Stopu gume postavljamo na kljun mašine i okrećemo je.

Pozicija ventila pre skidanja gume je na 11 sati a pri montaži na dva sata. Kada montiramo drugu stopu rukama pomažemo da guma siđe (pesnicama ili dlanovima ). Potom pumpamo gumu van mašine do 3,5 bar i proveravamo da li je stopa nalegla na felnu. Gledamo vizuelno gumu da nema oštećenja,potom nameštamo odgovarajući pritisak i balansiramo gumu.