Početna Prodajna mreža Plaćanje Najčešća pitanja Blog Kontakt O nama

Da li su troškovi isporuke uračunati u cenu?
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu. Isporuka se vrši na teritoriji republike Srbije kurirskom službom Aks. Orijentaciono, cena isporuke za dve putničke gume iznosi 240 dinara sa PDV-om, a cena za 4 putničke gume je 360 dinara. Troškovi isporuke će biti naznačeni na predračunu.

Kakav je postupak reklamacije za robu kupljenu u Gumaprometu?
1. Kontaktirajte nas telefonom ili putem e-mail-a kako bismo bili upućeni u problem koji postoji,
2. Pripremite račun, garanciju i robu,
3. Nakon pregleda kompetentnih kadrova za rešavanje reklamacije koji su ovlašćeni od strane proizvođača, koji je i davaoc garancije, obavestićemo Vas o ishodu iste.

Da li vršite otkup starih akumulatora?
Da. U našim maloprodajnim objektima možete doneti Vaš stari akumulator i mi ćemo ga otkupiti. Ukoliko želite da prodate stari akumulator i kupite novi, cena novog akumulatora će Vam biti umanjena za iznos otkupa.

Kako funkcioniše naručivanje preko interneta?
Kada kreirate porudžbenicu i završite kupovinu, jedan od naših komercijalista će obraditi Vašu porudžbinu i kontaktirati Vas. Preko e-mail-a ćete dobiti Profakturu sa detaljnim cenama proizvoda i troškova isporuke po kojoj uplaćujete novac na naš tekući račun. Po evidentiranju Vaše uplate po Profakturi, vršimo slanje robe kurirskom službom Aks. Uz robu dobijate overen Račun-Otpremnicu i garanciju za proizvod ukoliko isti podleže garanciji.

Da li je montaža i balansiranje guma uključena u cenu?
Ne. Montaža i bansiranje guma nisu uključeni u cenu i naplaćuju se prema cenovniku.

Zašto se balansiraju točkovi?
Za udobnost u vožnji i duži vek trajanja guma bitno je da gume budu dobro izbalansirane. Vibracije u vožnji kod neizbalansiranih guma dovode do manje bezbedne vožnje, preuranjene ili nepravilne istrošenosti guma, nepotrebnog oštećenja amortizera i drugih delova vozila, ali i neudobniju vožnju i zamor vozača. Obavezno balansirajte gume kada se prvi put montiraju na točkove ili se ponovo postavljaju nakon popravke, a takođe i na prve znake vibracije uzrokovane nebalansiranim ili loše balansiranim točkovima.

Šta znači oznaka M+S na gumi?
M+S standard (eng. Mud and Snow - blato i sneg) se odnosi na geometriju šare gume i označava da je preko 25% kontaktne površine na gumi otvoreno. Ovo u suštini znači da bez obzira na sirovinski sastav gume, bilo da je sastav gume za sve sezone, za zimu ili za leto, ukoliko imaju navedene geometrijske karakteristike, mogu se označiti kao M+S gume.

Šta znači oznaka pahuljice na gumi?
Oznala pahuljice pomaže kupcima da u velikoj ponudi M+S guma odaberu one koje su namenjene za vožnju u pravim zimskim uslovima. Gume koje imaju oznaku pahuljice obezbeđuju bolje vozne karakteritike na niskim temperaturama po bljuzgavici i snegu, od guma koje imaju samo M+S oznaku.

Da li imate hotel za gume?
Da. Vršimo usluge čuvanja guma. Ukoliko koristite i letnje i zimske gume, ova opcija zna biti jako korisna. Prilikom sezonske promene guma, ne morate brinuti kako ćete dovesti i odvesti gume koje nisu na točkovima vozila, a ni o tome gde ćete ih skladištiti, jer mi umesto Vas brinemo o tome.

Da li vršite reglažu trapa?
Da. U našem servisu na adresi Đorđa Stamenkovića 1A (kod Carine) u Leskovcu, možete izvršiti reglažu trapa Vašeg vozila, kao i u Nišu na adresi Obilićev Venac broj 98.

Da li vršite pumpanje guma azotom?
Da. Gume se pumpaju smešom od 98% azota i 2% kiseonika i ostalih gasova. Prednosti pumpanja guma azotom su povećan vek trajanja gume, manja potrošnja goriva i veća sigurnost i udobnost u vožnji.

Koliko često treba proveravati pritisak u gumama?
Proveravajte pritisak u gumama barem jednom mesečno i pre odlaska na duže putovanje. Obavezno proveravajte i rezervni točak. Pritisak u gumama utiče na sigurnost u vožnji. Previsok ili prenizak pritisak u gumama dovodi do smanjenja izdržljivosti guma i njihovog oštećenja, slabijeg prijanjanja na putu, većeg zagrevanja, povećanja zaustavnog puta i povećanja potrošnje goriva.

Kako odabrati pravu gumu za automobil?
Gume treba birati u odnosu na performanse vozila, vodeći računa o brzinskom indeksu i opterećenju, koji su naznačeni na boku gume. Neki od proizvođača automobila imaju svoje vodeće brendove, ali i one iz druge i treće linije, koji su jeftiniji, a to znači da cena prati kvalitet i performanse. Tako na primer Michelin u drugoj liniji ima BF Goodrich, a u trećoj Tigar.